Näsplastik

Näsan är en viktig del av personligheten och ansiktet, kan ha en överraskande inverkan på utseende, självbild och självförtroende. Och även om en del personer tycker att knölarna är för stora, är resten av näsan fin. Den består av hud, slemhinnor och ett skelett av ben och brosk, som är nödvändiga för att näsan ska fungera. Alla dessa delar kan dock minskas eller ändras genom näsoperation (även kallad näsplastik).

Inför Operationen

Före varje behandling på NCA-kliniken krävs ett samråd med en plastikkirurg för att säkerställa att du är lämplig för ingreppet och att det passar bäst för din situation. Innan du bokar en näsplastik träffar du vanligtvis en plastikkirurg för ett ytterligare preoperativt samråd. Detta görs för att se till att du är trygg under hela resan och att all kommunikation om dina mål och förväntningar har genomförts på önskat sätt.

Operationen utförs vanligen under allmän bedövning, men i vissa fall kan den utföras under lokalbedövning. Näsoperation tar mellan 90 minuter och tre och en halv timme, beroende på hur omfattande operationen är. Näsplastik kan utföras med olika tekniker, som vanligtvis delas in i så kallade öppna och slutna tekniker. Vid den öppna tekniken görs små sicksack formade snitt i huden mellan näsborrarna och ytterligare snitt i näsborrarna. I den slutna tekniken görs hela snittet genom näsborrarna. Vilken teknik vi använder beror på dina önskemål och din situation, så vi använder den teknik som passar dig bäst. Hos oss får du alltid en unik och personlig plan.

Efter Operationen

Efter näsoperationen läggs ett bandage eller plast bandage, som vanligtvis byts efter en vecka och tas bort efter två veckor. Den totala längden på bandagen är vanligtvis två veckor. De flesta patienter kan återvända hem samma dag efter några timmars vila. Det kan förekomma en lätt smärta eller tryck efter ingreppet, men det försvinner efter några dagar. Lokalbedövning används under ingreppet för att minimera den postoperativa smärtan. Som vid alla andra operationer brukar blåmärken och svullnad efter en näsplastik avta efter två veckor. Det finns dock fortfarande en viss svullnad och det kommer att ta tid innan huden bildas och helt drar ihop sig med de underliggande strukturerna. Synliga positiva resultat uppträder vanligen efter några veckor, men resultaten fortsätter att förbättras under en längre tidsperiod: slutlig bedömning av näsoperationen efter 9-12 månader. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.
BOKA TID

boka konsultationtid

För att boka konsultationtid, ring oss på 072-2211198.
Du kan också hitta en tid och boka in dig själv.

Välj en tjänst*
Ditt namn*
E-postadress*
Telefonnummer *